Onze methodiek

Herkent u dit?

ZWEMLES, ’S MIDDAGS 15:00 UUR

Zwemtassen? Check, kinderen? Check, op naar het zwembad voor driekwartier zwemles! Snel de auto uit omkleden, douchen en de zwemzaal in. Tijd om driekwartier in de tropische warmte te zitten met je winterkleren aan. De kinderen hebben in ieder geval plezier en leren goed zwemmen toch? Over een jaartje hebben ze als het een beetje mee zit hun A diploma en dan binnen een half jaar B en C. Tenminste als ze meekomen met de groep….

Dat kan beter, leuker en sneller!

Onze methodiek ingesteld op het individuele kind. Kenmerkend voor onze lesmethode is de kleinschaligheid, individuele aandacht, veiligheid en het plezier waar mee kinderen leren. Wij geloven niet in grote groepen kinderen met een algemene benadering zowel op het pedagogisch vlak als het lesgeven.

ONZE INSTRUCTEURS ZIJN VRIJWEL ALTIJD IN HET WATER TE VINDEN.

Wij zijn er van overtuigd dat zwemles in water waar een kind niet kan staan de meest effectieve manier is om te leren zwemmen. De kinderen krijgen in het begin de nodige hulpmiddelen om de veiligheid te waarborgen, maar dit wordt al snel afgebouwd. Instructeurs zijn bij ons vrijwel altijd in het water te vinden. Naast dat dit de benodigde veiligheid biedt, kunnen we de kinderen beter begeleiden bij het leren zwemmen. Hoewel plezier belangrijk is bij Heroes, werken we natuurlijk toe om op een snelle, maar bovenal veilige manier een zwemdiploma te halen.

Lesopbouw

Onze lesopbouw zit zo in elkaar dat we speelse techniekoefeningen afwisselen met intensieve oefeningen waarin veel doorzettingsvermogen wordt gevraagd van uw kind. Bij Heroes zwemmen we in een zwemweek 6 dagen van 09.00 tot 13.00 uur, 24 uur zwemmen per week dus. Dat lijkt heel veel, maar het zal u verbazen hoe goed kinderen dat volhouden. Tijdens onze jarenlange ervaring hebben we maar zelden meegemaakt dat een kind dat niet volhield. We durven zelfs te stellen dat wanneer u alles aan kosten en tijd bij elkaar optelt, u veel minder kwijt bent bij Heroes t.o.v. andere zwemscholen.

In alle opzichten biedt Heroes dus uitkomst; plezier, resultaat en gemak voor het kind, gemak en besparing (in tijd en geld) voor u als ouder.

Bij Heroes zwemmen we maximaal met 5 kinderen op 1 instructeur.

Zo krijgt ieder kind de aandacht die het nodig heeft en kunnen we heel gedifferentieerd te werk gaan. Ieder kind kan daarom, ongeacht zijn / haar niveau, gelijk insteken op het niveau waar het mee binnenkomt. Er is ruimte om te kijken naar wat het kind nodig heeft. We hebben enkel ervaren instructeurs die kunnen inschatten welke methode het beste werkt voor uw kind. Hierdoor kan het best zijn dat uw kind bijvoorbeeld leert zwemmen met een swimsafe pakje aan, terwijl een ander kind in de groep zwemt met zijn schoenen aan de verkeerde voet!

Door met veel uitdagende materialen en spelvormen te werken, hebben kinderen vaak niet eens door dat ze intensief aan het leren zijn. Het zal u dan ook al snel niet meer verbazen dat kinderen vaak na afloop niet meer uit het water willen, ondanks de lange en intensieve zwemtijd.